Overzicht trainingen en workshops

Hieronder treft u ons overzicht met trainingen en workshops aan. Selecteer een categorie om enkel trainingen over een bepaald onderwerp te tonen. Staat er niet de training of workshop tussen of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op.

5s

Een opgeruimde werkplek leidt tot een opgeruimd hoofd. Er zijn mensen die beweren uitstekend te kunnen werken in een rommelige omgeving. Ze kunnen alles zo terugvinden. Dat kan kloppen, maar als ze er niet zijn weet de organisatie niets te vinden en het proces moet door.

Herrie in Productie

Een Kaizen Blitz evenement

Om een goede flow te krijgen in de productie is het mogelijk om de totale productie in een aantal dagen om te bouwen. Een dergelijke evenement, in lean termen een Kaikaku, ook wel genoemd een Kaizen Blitz, vraagt de nodige organisatie vooraf, maar is een snelle en ingrijpende wijziging van de productie-layout.

Statistische verhalen vertellen over proces en kwaliteit

In deze training brengen we twee krachtige mechanismen samen. De overtuigingskracht van data en de inspirerende kracht van een goed verhaal.

Bedrijfskundige statistiek

Het toepassen van statistische werkwijzen of analyses levert binnen bedrijfsmatige processen bijzonder veel inzichten omtrent het gedrag van processen. Alhoewel statistiek veelal als moeilijk en abstract wordt beschouwd, is het niet zo ingewikkeld om grote voordelen te halen door het toepassen van de meer eenvoudige technieken en denkbeelden.

Statistische procesbeheersing – introductie

Ter introductie van de denkwijze en de manier van werken is een praktische training beschikbaar waarbij medewerkers door met een proces aan de gang te gaan ontdekken wat de kracht van statistische procesbeheersing is.

Statistische procesbeheersing

Om aan dit systeem vorm te geven wordt een vijfdaagse training verzorgd aan de productielijn, waarbij alle elementen in volgorde vorm krijgen voor de gekozen processen. Na een introductiedag worden de concepten ingevuld en dit leidt tot een operationele vorm van statistische procesbeheersing voor het gekozen proces.

Meetsysteem analyse

Vaststellen of de verkregen data betrouwbaar genoeg zijn om daar conclusies uit te trekken is een basisvoorwaarde voor procesbeheersing en verbetering. Kwaliteitsverbetering van de processen richt zich steeds meer op het meetbaar maken van deze processen. Het meten van deze processen gaat echter gepaard met een zekere mate van onzekerheid. Om juiste beslissingen te kunnen nemen moet het aandeel van het meetproces in de totale variatie bepaald kunnen worden.

Design of Experiments introductie

Bij het optimaliseren van processen of het optimaliseren van producten zijn er vaak veel parameters of eigenschappen die mogelijk van belang zijn. Maar wat zijn nu de belangrijkste en welke mate van invloed vertegenwoordigen deze. In veel gevallen proberen we maar wat of we variëren elke parameter één voor één om een antwoord te krijgen op deze vraag.

Steekproefsysteem voor attributieve keuring volgens ISO 2859

Het verkrijgen van informatie over een proces of een partij goederen gebeurt vaak nog via het nemen van een steekproef. De manier waarop de steekproef wordt ontworpen en uitgevoerd bepaald in belangrijke mate de kwaliteit van de informatie over deze processen en partijen. En dus ook de kwaliteit van de beslissing die wordt genomen op basis van de gevonden resultaten.
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×