Overzicht publicaties

Bijdrage Arend Oosterhoorn aan jaarlijks Nationaal Kwaliteits Congres 2017

Publicatiedatum: 29 mei 2017
Auteur: Arend Oosterhoorn

Mijn ervaring is dat er wel veel data worden verzameld en opgeslagen, geen big data, maar SMALL DATA. Datasets over de processen, de kwaliteit van de producten, ervaringen van de diensten, ongevallen, doorlooptijden, fouten, uitval, analyseresultaten, en veel van deze meer worden in Excel bestandjes of andere databases opgeslagen om daar meestal niet meer uit te komen.

  • Nieuws

Brexit en procesmanagement

Publicatiedatum: 22 mei 2017
Auteur: Arend Oosterhoorn

Nu de Britten hebben aangegeven dat ze EU willen verlaten wordt het proces van scheiding ingezet. Interessante vraag is hoe een dergelijk proces optimaal kan verlopen. Er zijn tenslotte zeer veel stakeholders met zeer uiteenlopende belangen, er zijn veel impulsen van zeer wisselend kwaliteitsniveau en wat vooral van belang is, er is waarschijnlijk een niet een eenduidig en door alle actoren gedragen gewenst eindresultaat. Dat maakt dit proces weibelig.

  • Blog

Kwaliteitsmanagement van het leerproces op scholen

Publicatiedatum: 09 mrt 2017
Auteur: Arend Oosterhoorn

Gisteren was er een rapportage op de radio over formatieve toetsen in het onderwijs. Dat zijn toetsen waarvoor geen cijfer wordt gegeven, ze dienen vooral als een soort van tussentijds feedback gesprek tussen docent en leerling.

  • Blog

Wintercamp van de Dutch Academy for Quality 2017

Publicatiedatum: 18 jan 2017
Auteur: Arend Oosterhoorn

De opzet van het wintercamp is ieder jaar hetzelfde. Het thema wordt voorbereid door een tweetal deelnemers, dit jaar Kees de Vaal en Rik Spann, en het programma wordt zo ongeveer vormgegeven. De dynamiek van het wintercamp vormt zichzelf door de dingen die gebeuren.

  • Blog
  • Nieuws

Speeddaten voor robots

Publicatiedatum: 18 nov 2016
Auteur: Arend Oosterhoorn

Variatie is nog altijd de belangrijke motor achter het willen begrijpen van de wereld. En vooral van de processen waarmee we kwaliteitsproducten of- diensten voortbrengen. De rol van data daarin in onmisbaar.

  • Blog
Contact opnemen naar aanleiding van een blog?
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×